You are currently viewing 10 Fun Facts om Australien

10 Fun Facts om Australien

1. De australske alper får mere sne end de schweiziske alper

Mange besøger Australien for deres strande og året-rundt solskin, men egentlig er de australske alper “stedet” for ski-entusiaster. Sneen falder omkring Juni og September, og derfor får man sommerens sol med.

2. 80% af dyrene er unikke kun til Australian

Dyrene i Australien er nogle af verdens mest interessante. Der er mange måde at opleve og opdage dyrelivet i landet, fra zoologiske haver til at spotte de unikke væsener i det fri.

3. 2.5 kilometer af Uluru er under jorden

Uluru er 348meter højt over jorden. Altså højere end bl.a. Eiffel Tårnet og knap 4x højere end Frihedsgudinden. Men det er yderligere 2.5 km under jorden. 37 mennesker er indtil videre døde efter forsøg på at bestige Uluru.

4. Mere end 25% af alle australiere er født i et andet land

Knap 15% af disse er fra England. Over 8% er fra New Zealand, over 8% fra Kina og 7.4% fra Indien. Derudover kommer mindre dele fra Filippinerne, Vietnam, Italien og Syd Afrika.

5. Great Barrier Reef er det største økosystem i verden

Great Barrier Reef er Australiens stolthed. Stedet består af næsten 2.500 forskellige individuelle rev og er synligt fra rummet.

6. Tasmanien har den reneste luft i verdenen

Tasmanien er det ideelle sted at begå sig udendørs. Med luft lige så rent som Antarktis, er en tredjedel af staten en national park eller World Heritage beskyttet. Det er et paradis for vandring, roning, mountain bike og grotteudforskning.

7. 90% af australierne bor ved kysten

De kæmpe ørkenområder, som Australien byder på gør, at næsten hele befolkningen befinder sig i kystområderne – max 100km fra kysten.

8. Det længste hegn i verden er i Australien, og det løber over 5.530 kilometer.

Dingo Fence er det længste hegn i verden og blev bl.a. skabt for at isolere den hårde outback i Australien fra resten af befolkningen. Outbacken er kendt som et sted afskåret fra civilisation. Derudover blev det bygget for at mindske antallet af kaniner. Engang blev 24 kaniner sluppet løs i det fri og deres befolkning groede hurtigt til 600 millioner. Senere blev dingoer (rød ulv) et større problem og derfor kom hegnet til at hedde dette.

9. Australiere udviklede et falskt dyr for yderligere at skræmme turister.

Drop Bear/Faldbjørnen skulle angiveligt hoppe ned fra træer og angribe turister. Dyret er en gammel skrøne i Australien, der omhandler en kødædende, rovdyrsudgave af koalaen. Dette opdigtede dyr bliver normalt nævnt i skrøner skabt til at skræmme turister. Den findes ikke.

10. Der er mere end 150 millioner får i Australien og kun 20 millioner mennesker. Det er 8 får til hver person.

Et australsk får ramte verdensrekorden i 2015 for den største mængde uld fjernet. Dyret tilbragte år alene og akkumulerede 42 pund uld, altså omkring 19 kilo uld på et enkelt får.