Læs mere om os her!

Om Scandimate

… ScandiMate er stiftet på baggrund af en passion for udlandsophold.
Vores mål, er at bygge en base til dig i udlandet!

Alexander James Nissen-Ripley

Sådan begyndte rejsen

Hej. Mit navn er Alexander, og jeg har stiftet ScandiMate ApS. Det har jeg gjort, fordi jeg elsker, når folk prøver deres kræfter af i udlandet.

Man udvikler sig personligt, får minder for livet, samt styrker sit personlige CV. Det er en mulighed alle bør prøve, og med ScandiMate har det aldrig været lettere at tage springet.

Jeg er vokset op i en mindre by i Vestjylland. Efter gymnasiet flyttede jeg til Australien, hvor jeg arbejdede som ufaglært tømrer i både Sydney og Melbourne. Derudover har jeg boet i Skotland, hvor jeg var bestyrer på en pub i hovedstaden, Edinburgh. Mit seneste udlandsophold var 8 måneder i Spanien.

Alle gange tog det utroligt lang tid at komme ordenligt i gang med hverdagen. Da det er svært at finde ud af hvilke formaliteter man skal have styr på inden man rejser, får et skattenummer, bankkonto osv. Derudover er det svært at finde et fedt job fra starten af… Det er lige netop derfor jeg i 2018 startede ScandiMate, for at gøre det nemt at komme i gang med sit liv i udlandet!

Ideen opstod på en byggeplads i Sydney

Jeg oplevede en enormt stor efterspørgsel på håndværkere, da jeg arbejdede i Australien. Specielt dygtige tømrere stod i høj kurs. Derfor, midt på arbejdspladsen i Sydney, slog det mig:

“Hvorfor kommer der ikke flere danskere herned? Vi har nogle af verdens bedst-uddannede tømrere. Lønnen i Australien er højere, skatten lavere, og så skinner solen hele året rundt!”

Da jeg var tilbage i Danmark, lavede jeg en rundspørge på Århus Tech. Der fandt jeg ud af, at den udfordring der forhindrede flest i at tage afsted, var usikkerheden i at rejse og alle de praktiske foranstaltninger ved turen.

Spørgsmål såsom, “hvad hvis jeg ikke finder et job, og et sted at bo?” og “hvad er skattereglerne osv.?” var i min rundspørge hovedårsagerne til, at mange lod sig gå glip af denne fantastiske mulighed.

Du kan læse lidt mere om os i artiklerne nedenfor.

Artikel om ScandiMate hos DR

Artikel om ScandiMate hos Aarhus Stiftstidende

Derfor eksisterer ScandiMate i dag, hvor vores startpakke sikrer dig mod alle usikkerhederne, forbundet med at flytte til og arbejde i udlandet.

For mig var året i Australien, det fedeste år i mit liv. Lønnen og skatteforholdende gav mig økonomisk frihed til at indfri en masse drømme, som ikke ville have været muligt i Danmark. Jeg havde blandt andet råd til min drømme motorcykel (en Yamaha R1), og en stor 4-hjulstrækker, som jeg kunne rejse hele Australien rundt i. Nu har virksomheden udviklet sig og vi overlevede 2 år med COVID-19, og kan nu hjælpe alle håndværk og arbejdsmænd til verdens fedeste destinationer!

Tak fordi du læste vores historie, jeg håber du er blevet inspireret til at tage springet !

 

 

Artikel om ScandiMate hos Jydske Vestkysten

Artikel om ScandiMate hos Dagens byggeri

Hvor skal din næste rejse gå hen?