Læs mere om os her!

Om Scandimate

… ScandiMate er stiftet på baggrund af en passion for udlandsophold.
Vores mål, er at bygge en base til dig i udlandet!

Alexander James Nissen-Ripley

Sådan begyndte rejsen

Hej. Mit navn er Alexander, og jeg har stiftet ScandiMate ApS. Det har jeg gjort, fordi jeg elsker, når folk prøver deres kræfter af i udlandet.

Man udvikler sig personligt, får minder for livet, samt styrker sit personlige CV. Det er en mulighed alle bør prøve, og med ScandiMate har det aldrig været lettere at tage springet.

Jeg er vokset op i en mindre by i Vestjylland. Efter gymnasiet flyttede jeg til Australien, hvor jeg arbejdede som ufaglært tømrer i både Sydney og Melbourne. Derudover har jeg boet i Skotland, hvor jeg var bestyrer på en pub i hovedstaden Edinburgh.

Alle gange tog det utroligt lang tid at komme ordenligt i gang med hverdagen. Da det er svært at finde ud af hvilke formaliteter man skal have styr på inden man rejser, får et skattenummer, bankkonto osv. Derudover er det svært at finde et fedt job fra starten af… Det er lige netop derfor jeg i 2018 startede ScandiMate, for at gøre det nemt at komme i gang med sit liv i udlandet!

Ideen opstod på en byggeplads i Sydney

Jeg oplevede en enormt stor efterspørgsel på håndværkere, da jeg arbejdede i Australien. Derfor, midt på arbejdspladsen i Sydney, slog det mig:

“Hvorfor kommer der ikke flere danskere herned? Vi har nogle af verdens bedst-uddannede håndværkere. Lønnen i Australien er højere, skatten lavere, og så skinner solen hele året rundt!”

Da jeg var tilbage i Danmark, lavede jeg en rundspørge på Århus Tech. Der fandt jeg ud af, at den udfordring der forhindrede flest i at tage afsted, var usikkerheden i at rejse og alle de praktiske foranstaltninger ved turen. Spørgsmål såsom, “hvad hvis jeg ikke finder et job, og et sted at bo?” og “hvad er skattereglerne osv.?” var i min rundspørge hovedårsagerne til, at mange lod sig gå glip af denne fantastiske mulighed.

For mig var året i Australien, det fedeste år i mit liv. Lønnen og skatteforholdende gav mig økonomisk frihed til at indfri en masse drømme, som ikke ville have været muligt i Danmark. Jeg havde blandt andet råd til min drømme motorcykel (en Yamaha R1), og en stor 4-hjulstrækker, som jeg kunne rejse hele Australien rundt i. Nu har virksomheden udviklet sig og vi overlevede 2 år med COVID-19, og kan nu hjælpe alle håndværk og arbejdsmænd til verdens fedeste destinationer!

Derfor eksisterer ScandiMate i dag, hvor vores startpakke sikrer dig mod alle usikkerhederne, forbundet med at flytte til og arbejde i udlandet.

Vores værdier

1. Makkerkultur og fælleskab!

Makkerkulturen er fundamentet i ScandiMate og gennemstrømmer virksomheden og er ikke blot for os hjemme på kontoret i Århus, men gælder alle afrejste og hjemvendte ScandiMates! Vi vil gøre alt for at sørge for at vores ScandiMate’s får den fedeste tur i udlandet og er oprigtig interesserede i at høre hvordan det går. Det go’ jysk personlig service hele vejen igennem. Vi bestræber os på at være mere end blot et rejsebureau, vi vil være en klub og et fælleskab for håndværkere der har oplevet verden, der alle hjælper hinanden og udveksler erfaringer.

Én gang en ScandiMate, Altid en ScandiMate!

2. Oplevelsen i centrum og ordentlige forhold!

Oplevelsen er i centrum, også på arbejdet! Derfor tager vi ikke virksomheder med ombord, der fx kun laver gipsprojekter, men i stedet virksomheder der har ”high-end byggerier”, som fx private huse til 10-230millioner kroner. Alle vores udenlandske samarbejdspartnere har vi på kontrakter, der gør at man bliver behandlet som en lokal, både hvad angår løn og forhold. Ordentlighed går begge veje og man skal behandles og behandle andre ordentligt. Man tager fx ikke i byen en torsdag aften og melder sig syg fredag morgen pga. tømmermænd.

”Ka’ man være en karl om æ nat, ka’ man os’ være karl om æ dau”.

3. Sikkerhedsnettet og udviklingen til verdensmand/kvinde!

Hjælpen er aldrig langt væk, og der findes ikke dumme spørgsmål. Det er en stor, vild og blæret beslutning at flytte til udlandet, derfor står vi altid klar til at hjælpe, både før, under og efter rejsen! Man vokser kun når man er udenfor sin komfortzone og du vil hurtigt opdage at intet kan stoppe dig og det du engang så som store problemer, er nu kun mindre udfordringer, der nemt knuses! – Man kan overvinde det meste med en positiv og løsningsorienteret indstilling! Da’ ved du at du har fået hår på brystet og er at du er blevet en ægte verdensmand/kvinde!

ScandiMate’s Verdensmand/kvinde definition: Skik følge eller land fly
En verdensmand/kvinde tager ansvar for egne handlinger og ikke er bange for det nye, men møder i stedet udfordringer med gåpåmod og et åbent sind. Har rummelighed og overskud til at bevare overblikket og hjælper andre de måtte møde på deres vej. 

 

Ideen startede på en byggeplads i Sydney i 2015

Efter en uambitiøs gymnasial uddannelse, skulle jeg ud og opleve verden! Vi var 3 kammerater der ville ud og bo i udlandet og undersøgte mulighederne for at komme til England, Kina og Canada. Vi blev dog til sidst enige om at tage til Australien. Og det skulle blive den bedste beslutning vi nogensinde havde taget! 

Det tog dog utrolig lang tid at komme på plads – Vi havde svært ved at finde et godt job og et sted at bo. For ikke at snakke om alt det papir arbejde vi skulle have styr på. Vi endte dog til sidst i byggebranchen og tjente styrtende pga en lav skat og en tilsvarende timeløn som i Danmark! Vi havde den fedeste tid i Australien og jeg forstod ikke hvorfor der ikke var flere der tog her ned og arbejdede i 6-12måneder! Specielt ikke håndværkere! Lønnen var jo vanvittig, man arbejder på enormt dyre huse og vejret er lækkert! Og når man har fri, tog man på pubben med de lokale venner, hoppede på surfbrættet eller endte til en random privatfest! 

Efter de vildeste år i Australien hoppede jeg videre til New Zealand, efterfulgt af en tur til igennem asien! Da jeg kom hjem hjalp jeg mange venner og bekendte med gode råde og smutveje til at få den nemmeste start og generelt fedeste tur i Australien. 

 

2017 – Et udlandsophold mere i Skotland – her opstod samme bøvl igen 

I januar 2017, 6måneder efter jeg returnerede fra mit 1,5år i Australien, New Zealand og Asien, blev Danmark igen for kedelig. Denne gang ville jeg jagte en anden drøm jeg havde haft som barn, nemlig at prøve at drive en pub i Skotland. Jeg tænkte at ”nu var jo en erfaren verdensmand”, og havde prøvet det med at flytte til udlandet før, så det tager nok ikke 1,5måned at få styr på job, bolig, bank, skattenummer osv. denne gang. Men jeg blev klogere… det skete igen og jeg måtte indse at det bare tager utrolig lang tid, at komme i gang, når man flytter til et nyt land ”from scratch”.
 
Efter 8 måneder som bestyrer på en pub i Edinburghs centrum, kunne jeg ikke lade ideen om ScandiMate være – Specielt ikke nu da jeg var blevet bekræftet endnu engang om hvor lang tid det tager at komme i gang!
 
Derfor rejste jeg hjem til Danmark, for at starte på Markedsføringsøkonom uddannelsen med speciale i iværksætteri, i Århus, for at få noget mere teoretisk viden om hvordan man driver en forretning.
 
 

 

2018 – ScandiMate ApS bliver officielt stiftet

I starten af 2018 blev de første grundsten til ScandiMate ApS skrevet ned og jeg var klar til at spørge om de unge danske håndværkere overhovedet gad at rejse med deres håndværk.
Jeg laver en markedsundersøgelse på Århus Tech og spørgeskemaet viste at 88%, gerne vil prøve at bo i udlandet, men ikke aner hvor de skal starte med at papirarbejdet, visum, skat osv.
Og bekymringerne om hvad hvis man ikke kan få et job og hvor skal man bo – Stopper de fleste i at tage af sted. Og derfor snyder sig selv for den vildeste oplevelse i sit liv.

Og der blev det endelig valg truffet! Det måtte jeg simpelthen lave en løsning på, så flere kunne opleve det fantastiske land Australien som lokal!

Jeg bruger hele sommeren på at arbejde på en restaurant på Rømø, for at spare penge sammen til at kunne stifte firmaet.

I August bliver ScandiMate ApS stiftet og nu skulle den første samarbejdspartner findes!
Jeg fik en masser ”nej’er” smidt i skærmen, men til sidst, en dag i oktober lykkedes det endelig! Jeg får overtalt et tømrerfirma i Sydney, om at tage imod 2 danske tømrere.

Så skulle jeg jo bare lige finde de 2 tømrere, der turde rejse igennem et helt nystartet firma.
Uden penge eller den store knowhow, måtte jeg hive i hele mit netværk for at prøve at komme i avisen og få lidt PR.

Under er et billede hvor nogle studerende fra Journalist Højskolen i Århus kom og lavede et indslag – Vi måtte smide alle møbler ud fra min roomies værelse og indrette det som et kontor, bare for at det så lidt professionelt ud!

 

2019 – De første kunder rejser!

De første 2 legender bliver fundet igennem en masse delinger af et Facebook opslag. En gut fra Vejle og en fra Århus tør tage chancen og er friske på eventyr!

Den 19. januar rejser de fra Københavns lufthavn til Sydney – Kæmpe dag, nu er det igang!


Jeg får sendte en flok drengerøve afsted i løbet af året og får en masse feedback, om hvad der er fedt og hvad der kunne blive bedre – Pakken bliver rettet til og vi er nu klar til at få det ud over stepperne i 2020!

 

2020 – Det skulle være ScandiMate’s år, men året endte under skrivebordet!

Året starter strygende, og Anna starter som praktikant!

Så kom pressemødet den 13. marts… Covid-19 lukker alle grænser.

Men herre gud, det må der være en løsning på – det går nok snart over!
jeg tænker vi skal bare lige overleve 6måneder og alle får enten udskudt deres tur eller pengene retur. Da jeg efter et par måneder kan se, at dette kommer til at tage mere end min første indskydelse, bliver jeg nødt til at træffe et valg. Enten finde et andet job og miste fokus for virksomheden, eller skrue fuldstændig ned for mine private udgifter, så jeg kun behøvede tage en overlevelses løn fra firmaet. Så lejligheden på Århus Ø bliver opsagt og jeg flytter fra mine to roomies og ud på kontoret i Åbyhøj. Det bliver i alt til 5 måneder under skrivebordet på én fold-ud-madras og med bad i fitnesscenteret – Men så fik man jo også trænet, nu når man alligevel skulle derned! 😉

 

2021 – Et rigtigt rejsebureau, og Canada bliver en ny rejsedestination

Krise tilstanden forsætter og det handler om ren overlevelse for virksomheden! Jeg forsætter med at arbejde og udvikle ScandiMate!

ScandiMate bliver blandt andet medlem af pakkerejsegarantifonden og får et samarbejde med jyskrejsebureau som underleverandør og kan nu lave en komplet pakke der også indeholder flybilletter!

Der bliver dagligt læst nyheder og krydset fingre hver dag, for at grænserne kan åbne igen og endelig kom meldingen at Australien ville åbne den 15. December, så jeg gør de første afgange klar til januar og februar 2022!

I December får min gamle makker med cheers spillet et kontor sammen igen, da verden nu begyndt at åbne op. Vi finder en gammel bygning der skal rives ned så vi får en billig husleje, men en fantastisk placering midt på Åboulevarden i Århus Centrum – Med hjælp fra gamle ScandiMate’s, får vi flyttet ind og bygget skillevægge mv. Nu er vi klar til 2022!

 

2022 – Vi overlevede og nu får vi det år vi skulle have haft i 2020!

Tingende ruller ENDELIG og 1 bliver i løbet af de første 5måneder til 4 og vi får på den måde over 10års erfaring ind fra rejsebranchen!

Der sker et hav af opgraderinger! Vi får blandt andet en ny hjemmeside hvor man kan booke direkte. Vi kommer på trustpilot så vores verdensmænd og kvinder, kan anmelde os og der sker også en masse forbedringer internt! Vi booker egne flybilletter

Over 100 afsted i år til Australien, New Zealand og Canada!

Tak fordi du læste vores historie! Vi håber du vil følge med på rejsen!

MVH
Team ScandiMate ApS

 

Hvor skal din næste rejse gå hen?