ScandiMates historie

ScandiMate er en rejsepartner, der er stiftet på baggrund af en passion for udlandsophold og vores mål er, at bygge en base til dig i udlandet.
Mit navn er Alexander og jeg har stiftet ScandiMate ApS, fordi jeg elsker når folk prøver kræfter i udlandet. Man udvikler sig personligt, får minder for livet, samt styrker sit CV. Det er en mulighed alle skulle prøve og det har aldrig været lettere at tage springet.
Jeg er vokset op i en mindre by i Vestjylland. Efter gymnasiet flyttede jeg til Australien, hvor jeg arbejdede som ufaglært tømrer i både Sydney og Melbourne. Derudover har jeg boet i Skotland, hvor jeg var bestyrer på en pub i hovedstaden, Edinburgh.
Efter mine udlandsophold har jeg rådgivet mange i min omgangskreds omkring udlandsophold. Derfor kombinerer jeg igennem ScandiMate, min erfaring med udlandsophold, mit australske netværk, samt kendskab til den australske byggebranche.

Ideen opstod på en byggeplads i Sydney

Jeg oplevede en enorm stor efterspørgsel på håndværkere, da jeg arbejdede i Australien. Specielt dygtige tømrere stod i høj kurs. Derfor, midt på arbejdspladsen i Sydney, slog det mig:
”Hvorfor kommer der ikke flere danskere herned? Vi har nogle af verdens bedst uddannede tømrere, lønnen er højere og skatten lavere, og så skinner solen tilmed … !”
Da jeg var tilbage i Danmark, lavede jeg en rundspørge på Århus Tech. Der fandt jeg ud af, at det var usikkerheden omkring udlandsophold, der forhindrer de, der ønsker at tage springet. Spørgsmål såsom ” hvad hvis jeg ikke finder et job og et sted at bo”, hvad er skattereglerne osv”. Det er hovedårsagerne til, at mange går glip af den fede oplevelse, som et udlandsophold er.
Derfor har jeg nu startet ScandiMate, hvor vores startpakke tager sig af alt det usikre forbundet med flytningen til udlandet.
Personligt var året i Australien det fedeste år i mit liv. Lønnen, samt den lave skat, gav mig en økonomisk frihed til at indfri en masse drømme, som ikke ville have været muligt i Danmark. Jeg havde råd til min drømme motorcykel (en Yamaha R1), en stor 4-hjulstrækker som jeg kunne rejse hele Australien rundt i.

Det er dog ikke altid nemt, blot at flytte til et nyt land.

Personligt brugte jeg de første 3 uger på at finde et midlertidigt job, samtidig boede jeg på et 10-mandsdorm på et hostel i 6 uger. Inden jeg, sammen med nogle venner, endelig fandt en udlejer, der havde en møbleret lejlighed som han var villig til at udleje til en flok expats i 3 måneder.
Gennem min tid i Australien opbyggede jeg et stort netværk i og omkring byggeindustrien. I stedet for at du tager til Sydney på bar bund, kan ScandiMate lave en base til dig. På den måde har du ikke den spildtid og usikkerhed, der ellers normalt er forbundet med flytning til udlandet.