Vejafgifter i Australien – Tolls

På nogle veje, tunneller og broer er der i Australian en vejafgift på. Dette gælder kun Sydney, Melbourne og Brisbane. Nogle veje har fast udgifter. Andre gange er det bestemte tidspunkter i døgnet, som skal betales for.

Sydney
Melbourne
Brisbane

Hvordan betaler jeg?

Betalingen kan ske automatisk fra dit betalingskort. De fleste betaler dog med E-tag/E-pass (ligesom den danske Brobizz). Du kan også gå ind på byens hjemmeside og registrere dine oplysninger, samt betalingskort. Derved bliver beløbet automatisk trukket, når din nummerplade bliver registreret.

Køb E-pass

På linket herunder kan du købe en e-tag/e-pass. Øverst på siden (ved siden af logo) kan du vælge hvilken by du vil købe i.
https://www.linkt.com.au/sydney/accounts-and-passes/buy-a-pass

Pris

Gebyr for vejafgift varierer fra forskellige stater og afhænger af dit køretøjs størrelse, men varierer gennemsnitligt løst mellem $4 – $11.

Du kan købe forskellige e-pass alt afhængig af hvad du har brug for. Hvis du bare skal på en enkelt tur engang imellem, kan det ikke vare sige at købe for et abonnement. Dette ville fungere gennem en app istedet. Det koster ikke noget at sætte op, dog er der et gebyr på $0.95 pr. tur.

Hvis du derimod skal oftere over en vej med vejafgift, kan det i den grad betale sig at købe et større e-pass. Start-op gebyr koster $1.50. Du kan købe et pass til 30 dage eller det store, som bare trækker pengene fra din konto når du kører over, så skal du aldrig tænke på det selv.

Links til vejene:

Sydney – https://www.linkt.com.au/sydney/using-toll-roads/about-sydney-toll-roads

Melbourne – https://www.linkt.com.au/melbourne/using-toll-roads/about-melbourne-toll-roads

Brisbane – https://www.linkt.com.au/brisbane/using-toll-roads/about-brisbane-toll-roads

Er du usikker på, om du har brugt en betalingsvej?

Hvis du mener, at du muligvis har brugt en betalingsvej uden en gyldig konto eller billet, skal du kontakte en “toll road operator” hurtigst muligt for at kontrollere, om dit køretøj er registreret som kørende på en vej med vejafgift.

Hvis det er bekræftet, at du har brugt en betalingsvej uden en gyldig konto har du 3 dage fra til at foretage betalingen.