You are currently viewing Det skal du vide om Australien

Det skal du vide om Australien

At flytte til den anden side af jorden helt alene er ikke noget man bare lige gør. Og hvis man gør, så kan det være rart at føle sig en smule forberedt. 
Det hjælper vi dig med! Her er 5 ting, der er gode at vide før du tager afsted.

Tag færgen

Herhjemme kender vi færgen fra de gange vi har skulle rejse fra Jylland til Sjælland (og omvendt) og som noget man tager, hvis man skal langt.
Du kan dog trygt hoppe på færgen i Sydney og kun forvente, at skulle sidde der i 15-20 minutter (+-). De sejler både ofte og til mange forskellige steder og det er kun et kæmpe plus, at man får lov til at se Sydney fra vandet. 

kør i den “forkerte” side

I Australien kører bilerne i det, vi ville kalde for “den forkerte side” af vejen. De kører nemlig i venstre side og dét kan altså godt tage et par køreture at blive vant til – også at huske, at gå ind i den rigtige side af bilen…
Hav tålmodighed, pludseligt har du glemt, hvordan man kører bil herhjemme. 

der er alkohol regler

Australien har områder, hvor det er forbudt at drikke alkohol offentligt. I nogle områder er det forbudt i et bestemt tidsrum og andre områder, er det helt forbudt. Politiet har tilladelse til at konfiskere dit alkohol, men der er ingen bøder involveret. 
Klik på knappen under for at læse om regler, der hvor du er!

sådan spiser du Vegemite

Hvis du har planer om, at lære og spise den famøse vegemite, så er det en god idé, at lære at lave en ordentligt mad før du begynder. 
Det ses ofte at dem, der ikke kommer fra Australien (og ikke ved hvordan en mad skal smøres) tror, at det er ligesom nutella – jo mere jo bedre.
Det er langt fra sandheden. 
Opskriften på en god vegemite mad er:
Et ristet stykke brød med tandsmør og et skrabet (vigtigt!) lag vegemite
Så har du den perfekte mad!(og den er især god på en tømmermændsdag) 

vær åben

Modsat os danskere, der til tider kan være en smule reserveret og tilbageholdende, er australiere generelt meget åbne og imødekommende. Hvis du derfor oplever, at en fremmede pludseligt snakker til dig eller spørger dig om noget, så snak med dem! Se det som en mulighed for, at få bedre styr på sproget, bliv bedre til at være åben og blend mere ind i den australske natur.